Hoe Werkt 4D HIFU?

4D HIFU, wat staat voor High-Intensity Focused Ultrasound, is een geavanceerde en niet-invasieve procedure die ontworpen is om de huid te verstrakken, liften en verjongen zonder de noodzaak van chirurgie. Maar hoe werkt het precies?

1. Diepgaande Stimulatie van Collageen

Tijdens een 4D HIFU-behandeling wordt geconcentreerde ultrasone energie diep in de huidlagen afgegeven. Deze energie wordt gericht op specifieke doelgebieden, waar het warmte genereert. Deze gecontroleerde warmte zorgt voor een stimulatie van de collageenproductie in de diepere huidlagen, wat essentieel is voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid.

 Collageen is een essentieel eiwit dat van nature in onze huid voorkomt en verantwoordelijk is voor haar stevigheid, elasticiteit en jeugdige uitstraling. Helaas neemt de productie van collageen na verloop van tijd af, wat kan leiden tot het verschijnen van fijne lijntjes, rimpels en een slappere huid.

 Hier zijn enkele van de geweldige voordelen die collageen biedt voor je huid:

 Verbeterde elasticiteit: Collageen helpt de huid stevig en elastisch te houden, waardoor het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels wordt verminderd.

 Hydratatie: Collageen kan vocht vasthouden in de huid, waardoor deze gehydrateerd en soepel blijft.

 Versteviging: Door de productie van collageen te stimuleren, helpt het bij het verstevigen van de huid en het verminderen van doorhangende huid.

 Vermindering van pigmentatie: Sommige onderzoeken suggereren dat collageen kan helpen bij het verminderen van donkere vlekken en     hyperpigmentatie, waardoor de huidskleur egaler wordt.

 Versnelde wondgenezing: Collageen kan de snelheid van wondgenezing bevorderen en kan helpen bij het verminderen van littekens.

 2. Vierdimensionale Benadering

Wat 4D HIFU onderscheidt van traditionele HIFU-technieken is de vierdimensionale benadering. Met 4D HIFU wordt de ultrasone energie gelijktijdig vanuit vier verschillende diepten in de huid afgegeven. Dit zorgt voor een meer uniforme en uitgebreide stimulatie van collageen door alle huidlagen heen, wat resulteert in een nog effectievere huidverstrakking en -lifting.

3. Gecontroleerde Thermische Schade

De warmte die door de ultrasone energie wordt gegenereerd, veroorzaakt gecontroleerde thermische schade aan de diepere huidstructuren. Hoewel dit klinkt als iets negatiefs, is het eigenlijk een cruciaal onderdeel van het proces. Deze gecontroleerde schade zet het natuurlijke genezingsmechanisme van het lichaam in gang, wat resulteert in de productie van nieuw collageen en een algehele verbetering van de huidtextuur en -kwaliteit.

4. Langdurige Resultaten

Een van de grote voordelen van 4D HIFU is dat de resultaten geleidelijk verschijnen en langdurig aanhouden. Naarmate de collageenproductie gestimuleerd wordt, verbetert de huidtextuur en wordt deze steviger en gelift. Deze resultaten ontwikkelen zich in de loop van enkele maanden na de behandeling en kunnen tot 1-2 jaar aanhouden, afhankelijk van de individuele huidconditie en levensstijl.

Ervaar de Kracht van 4D HIFU

Klaar om de kracht van 4D HIFU te ervaren en een jeugdige, stralende huid te onthullen? Neem vandaag nog contact op met [Naam van de Kliniek/Salon] om een consultatie te plannen en te ontdekken hoe 4D HIFU uw schoonheidsdoelen kan realiseren.

Voordelen van 4D HIFU

  • Niet-chirurgisch: In tegenstelling tot chirurgische facelifts vereist 4D HIFU geen snijden of incisies, waardoor het een veiligere en minder invasieve optie is.
  • Geen hersteltijd: Na een 4D HIFU-behandeling kunt u meteen terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten, zonder de noodzaak van een herstelperiode.
  • Langdurige resultaten: De stimulatie van collageenproductie door 4D HIFU zorgt voor geleidelijke verbeteringen die zich in de loop van enkele maanden ontwikkelen en tot 1-2 jaar aanhouden.
  • Veilig en effectief: 4D HIFU is goedgekeurd door de FDA en wordt wereldwijd erkend als een veilige en effectieve methode voor huidverstrakking en lifting.

Check onze social media kanalen voor de voor/ na resultaat foto's!

       

Ben je op zoek naar meer advies? Heb je nog vragen waar je antwoord op wilt hebben? We staan klaar om je verder te helpen

.+31639176287  +31646950921