NIEUW !!! MICRONEEDLING / NANONEEDLING kennismakingsprijs € 75,-

HIFU staat voor High intensity Focused Ultrasoud . Bij deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van ultrasound om de huid te verstevigen en verstrakken. Een huid verjongende behandeling bedoeld om een ouder wordende beschadigde huid op te frissen. De HIFU Behandeling is een facelift op basis van geluidsgolven waar dus geen chirugische ingreep bij komt kijken en geen herstelperiode nodig is. Door de geluidsgolven komt er energie vrij die de onderhuidse temperatuur doet stijgen tot 60°. Hierdoor zal er een herstelproces in gang treden waarbij de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Doordat er meer collageen wordt aangemaakt, zal je huid steviger en strakker worden.

De HIFU behandeling claimt hiermee de eigen reactie van het lichaam om de huid te liften. Het proces van collageen vorming neemt ongeveer 3 maanden in beslag, waarbij de huid langzaamaan steviger wordt. De behandeling kan de hals, het gezicht, en het decolleté aanpakken.

De behandeling wordt een facelift zonder snijden genoemd, HIFU 4D is momenteel de gouden standaard in huidlifting en rimpelvermindering!

 

Wat zijn de verschillen met de normale HIFU en de 4D HIFU? 

De 4D HIFU geeft vele malen beter resultaat dan 1D HIFU of de 3D HIFU. De 4D HIFU geeft veel meer lijnen per shot de huid in.
Bij gewone HIFU wordt er met 1 lijn een klein deel collageen gestimuleerd en zo opnieuw opgebouwd in de huid, wat voor verstrakking en versteviging zorgt. De 4D HIFU geeft met 1 shot meer lijnen tegelijk in de huid, zo wordt een groter oppervlak in een keer behandeld. De behandeling is optimaler en de behandelduur is korter. De resultaten met 4D HIFU zijn ook vele malen beter omdat de lijnen vele malen dichter op elkaar zitten dan bij 1D HIFU of 3D HIFU. Je hebt naar 1 behandeling al een duidelijk zichtbaar resultaat. Je huid is gladder, strakker en gelift, dit zonder onnatuurlijke veranderingen.

 

De behandeling

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve ultrasound machine. De specialist smeert de kop van de machine in met een geleidende gel en begint dan met de diepste huidzone in je gezicht. Met behulp van drie verschillende koppen achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling. 

Het uiteindelijke resultaat is niet onmiddelijk waar te nemen, het collageen heeft immers tijd nodig om te regenereren.
Na ongeveer 3 maanden ga je het uiteindelijke resultaat zien. Verbeteringen worden zelf na 6 maanden nog geconstateerd. Dit komt omdat HIFU de aanmaak van collageen blijft stimuleren tot maanden na de behandeling .
Meestal voldoet 1 enkele behandeling, maar voor een maximaal resultaat wordt meestal gekozen worden voor een vervolgbehandeling na 3 maanden.

Het resultaat blijft doogaans 1 a 2 jaar zichtbaar, afhankelijk van de leeftijd, conditie van de huid, leefwijze.

 

Welke gebieden kunnen we behandelen:

 • Kaaklijn
 • Wangen 
 • Oogleden
 • Voorhoofd
 • Wenkrauwen
 • Kraaienpootjes onder de ogen
 • Onderlip
 • Liplijnen bovenlip rokers lijnen
 • Hals
 • Onderkin
 • Decolleté

Contra indicaties

Bij een gevoelige huid kan tijdelijke roodheid/zwelling zichtbaar zijn of kan u lichte tintelingen voelen. Deze verdwijnen binnen enkele uren.

De behandeling gebeurt met een medisch CE goedgekeurd toestel, HIFU lifting is veilig gebruikt in meer dan 200.000 behandelingen wereldwijd en is klinisch bewezen veilig te zijn.

De contra-indicaties:

 • Zwangerschap
 • Stollingsstoornissen
 • Immuunsysteem stoornissen
 • Hart, lever en nier insufficiëntie
 • Allergieën
 • Serieuze hartritmestoornissen
 • Fillers of botox op de zone die je behandeld wilt hebben (6 weken tussen de behandeling)

 

Voor wie is de HIFU behandeling geschikt?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een facelift nog een stap te ver vinden gaan.

De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen, waardoor je geen operatie hersteltijd hebt en het ook goed te verbergen is tegenover je omgeving. Door de HIFU behandeling kan je huid op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd worden.

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat de HIFU facelift het meest doeltreffend is voor je kaaklijn, wangen en het gebied rondom je mond.

De HIFU 4D behandeling is ook uitermate geschikt voor mannen!

 

Nazorg bij een HIFU behandeling

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. Na de behandeling kun je het beste 12 uur niet sporten of naar de sauna gaan, en moet je tot 48 uur na de behandeling blootstelling aan zon voorkomen.

De nazorg wordt door de behandelend specialist aangegeven, maar bestaat vaak uit het gebruik van hydraterende maskers en het voorkomen van hitte of kou op het gezicht zodat de resultaten zich het beste kunnen ontwikkelen.

 

In onze salon werken wij met de 4D Multiline Ultrasonic HIFU

 

Wil jij meer informatie of een gratis intake gesprek? 

Neem dan contact met ons op, wij gaan ons uiterste best doen om al u vragen te beantwoorden!