Het probleem van het buikvet en andere vet ophopingen 

Velen onder ons herkennen het wel. Die hinderlijke vetophopingen op de buik, taille, heupen, kin, etc, die maar niet weg willen met een dieet of sporten.

De enigste methode om er van af te komen was tot nu toe liposuctie.

Dit is een effectieve maar erg dure methode en aangezien er een soort van chirurgische ingreep plaats vindt die nooit zonder risico is.

Een alternatief en bewezen behandeling op dit gebied is Cryolipolyse.
Cryolipolyse is een ingewikkeld woord voor een behandeling die ook wel vet bevriezen of bevriezen van vet cellen wordt genoemd.
Die laatste twee benamingen zijn inmiddels ingeburgerd voor deze behandeling, maar in feite word het vet niet echt bevroren maar intens gekoeld.

waardoor het gaat kristaliseren en het lichaam het afbreekt.

 

Hoe werkt Cryolipolyse?

Het weefsel dat zich in vet cellen bevind (triglyceriden), kunnen niet goed tegen temperaturen onder de 9 graden.
Beneden deze temperaturen vind er een soort kristallisatie plaats van de vetcellen, waarbij onder de 4 graden het meest optimale effect word bereikt.

Ze bereiken dan een stadium dat lijkt op bevriezen (vandaar de naam vetbevriezing) en de structuur veranderd.
Het lichaam ziet deze verandering als 'ongewenst' weefsel en zal deze via de natuurlijke weg gaan afvoeren.
In principe kun je het vergelijken met een ontstekingsreactie waarbij het lichaam ongewenst 'weefsel' afvoert via
het eigen afweer systeem. 

Het grootste resultaat is na 5 tot 6 weken al zichtbaar en gaat dan nog enige weken door.
Voor het beste resultaat heb je 3 behandelingen nodig 'persoonsgebonden'.

De behandelingen zullen plaats vinden om de 6 weken, zodat het lichaam genoeg tijd heeft om het ongewenste 'weefsel' af te voeren.
Het omliggende weefsel, wat geen vet cellen bevat, heeft geen hinder van het koelen en zal dus niet onderhevig zijn aan veranderingen. Door het intensief koelen van de probleem gebieden is dus een gerichte plaatselijke correctie van deze gebieden mogelijk. Het resultaat is vet vermindering op de plaatsen waar je dat wil en tevens een strakkere huid!

Met 1 behandeling is al een vermindering van het vetweefsel haalbaar!

 

Wij werken in onze salon met de nieuwste generatie cryolipolise ICECRYO V4 PRO met perfect fit kopstukken en een kin kopstuk.

 

360 graden full freeze cooling

Waar traditionele cryolipolyse alleen boven - onderkant koelen, beschikt de icecryo pro over 360 graden (full freeze) koeltechnologie.

Het unieke kopstuk van de nieuwe generatie icecryo's maakt gebruik van een sterk vacuum, zodat de huid en het vet perfect in het 360 graden gekoelde behandelkop gezogen wordt. De lichaamszone wordt vervolgens rondom gekoeld zodat het hele gebied dezelfde diepe koeling krijgt. De kou gaat dus niet verloren waardoor er een beter resultaat wordt bereikt. De koeling zal plaats vinden op - 6 tot maximaal - 10 graden.

Heatschock

daarnaast geeft de V4 pro eerst een zogenoemde heatschock, een warmte shock (40 graden) waardoor het vet in de vetcel vloeibaar wordt voordat deze wordt bevroren. dit zorgt voor een effectievere afbraak van het membraam van de vetcel wat ten goede komt van het resultaat.

 

Wil jij meer informatie of een gratis intake gesprek? 

Neem dan contact met ons op, wij gaan ons uiterste best doen om al u vragen te beantwoorden!