EMS Body Sculpting 

Deze behandeling is ontwikkeld om jouw lichaam te verstevigen, spieren te versterken en de huid te verstrakken door zich te richten op de gebieden van de armen, benen, buik en billen. Deze niet-invasieve behandeling helpt bij het opbouwen van spieren en/of het verminderen van vet voor zowel vrouwen als mannen. Heb je net dat duwtje in de rug nodig bij jouw dieet of wil je eindelijk van dat extra laagje buikvet af, wil je graag opnieuw strakke en gelifte billen of strakkere, gespierde armen? Dan is EMS Body Sculpting de behandeling die jij zoekt.

Ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spieren daarom is deze techniek een ware innovatie!

De EMS simuleert een stevige work-out door de spieren herhaaldelijk op te spannen. Het toestel maakt hiervoor gebruik van korte, frequente pulsen die de spierweefsels tot 7 cm diep activeren. Tijdens deze spiercontracties wordt er veel vet verbrandt, zo veel dat vetcellen zelfs ten gronde gaan! Studies hebben aangetoond dat gemiddeld 19% van het overtollig vet verdwijnt en de spiermassa met 16% toeneemt.

Afhankelijk van welke zone jij wenst aan te pakken, kan er gekozen worden voor een behandeling dat zich voornamelijk focust op spieropbouw, vetverbranding, kracht en figuurcorrectie.

 

Niet belastend voor het lichaam

Heel belangrijk aan deze techniek is dat er geen gewrichten worden belast. Spiermassa wordt aangemaakt en de vetlaag zal verminderen. Dit in tegenstelling tot wanneer u bijvoorbeeld traint of oefent met gewichten.

EMS Body Sculpting is zeer effectief, maar ondersteunt vooral de inspanningen die klanten al leveren. Een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging zijn daarom aangeraden.

 

Vetverbranding

EMS Body Sculpting verhoogt je metabolisme. Hoe hoger je metabolisme, hoe meer calorieën je verbruikt en dus hoe meer vet je verbrandt. Met EMS bouw je bovendien meer spiermassa op ook spiermassa verbrandt calorieën. Hoe groter je spiermassa, hoe meer meer calorieën je verbrandt. Omdat met EMS meer spiervezels, dieper én intensiever worden gestimuleerd dan bij een gewone manier van trainen, zal je spierkracht snel toenemen. Je wordt sterker en je krijgt meer energie.

 

Sterke rugspieren

De buik en biltraining activeert en versterkt de diepst liggende en lastig te bereiken spieren van de buik, wervelkolom en core. Een goed getrainde en sterke core (rug- en buikspieren) helpt bij veel rugproblemen.

 

Hoe ziet een EMS Body Sculpting behandeling er uit?

Bij het intake gesprek wordt besproken welke zones u wenst te behandelen. Elke kuur is op maat gemaakt en er wordt rekening gehouden met het fitheidsniveau. In principe zijn 6 tot 10 sessies van ongeveer 30 minuten die zich over een periode van 3 tot 10 weken uitstrekken aan te bevelen. Zo kunnen we de spieren de tijd geven om rustig op te bouwen en te wennen aan de training.

2-4 weken na uw laatste behandeling zijn de resultaten zeer goed merkbaar, maar blijven ook na verloop van tijd zichtbaar.

 

Voor wie is EMS Body Sculpting de ideale behandeling?

 • Voor iedereen die niet zo sportief is, maar op korte termijn spierkracht wil opbouwen of fitter wil worden
 • Voor mensen met licht tot matig overgewicht die hun verbranding een extra boost willen geven
 • Voor mensen die nood hebben aan een fitnesspauze maar toch spiermassa en kracht willen behouden
 • Voor mensen met los bindweefsel, huidverslapping of hardnekkige probleemzones die hun figuur willen corrigeren
 • Voor mensen met rugklachten of gewrichtsproblemen waarbij core versteviging belangrijk is
 • Voor wie op korte termijn vooruitgang wil maken
 • Wanneer je niet genoeg tijd of geduld hebt te trainen
 • Voor mensen met een zwakker lichaam met weinig spiermassa en kracht
 • Ideaal na herstel van een operatie of blessure om spiermassa terug op te bouwen
 • Bij blessures om bepaalde spiergroepen wel nog te trainen zonder risico op overbelasting
 • Bij chronische aandoeningen van de gewrichten waardoor men onvoldoende aan krachttraining kan doen
 • Voor mensen met astma die willen sporten zonder zuurstoftekort

 

Contra indicaties:

 • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
 • Open wonden in het behandelgebied
 • Herpes Simplex, Diabetes, Epilepsie
 • Patiënten met de kwaadaardige tumor
 • Actieve implantaten (bijv. Pacemakers of defibrillatoren) of metalen implantaten (rug ,heup)
 • Wanneer u een koperspiraal draagt
 • Indien er sprake is van bindweefsel of spieraandoeningen

 

Kan ik na mijn traject nog behandelingen doen?

Ja dit kan zeker. U start met een kuur van 6 tot 10 behandelingen. Daarna kunt u maandelijks of tweewekelijks een onderhoudsbehandeling inplannen indien gewenst. Of u kan een kuur starten waarbij u 2 andere zones wenst aan te pakken.

 

Wil jij meer informatie of een gratis proefbehandeling?

Neem dan contact met ons op, wij gaan ons uiterste best doen om al u vragen te beantwoorden!