Laser ontharen

Heeft u last van overbeharing? Bent u het scheren en epileren beu? Met laser ontharen reduceren we ongewenste haargroei tot het minimale.

Bij VBeauty krijgt u de meest comfortabele en effectieve methode.

 

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen is het vernietigen van het haarzakje door middel van energie zodat er geen haar meer uit kan groeien. Het laserapparaat gebruikt het pigment van het haar om een gebundelde energiestraal diep door te laten dringen in het haarzakje. Tijdens een behandeling zijn ongeveer 15 procent van de haarzakjes in het te behandelen gebied actief (groeifase). Deze worden vernietigd! De rest blijft intact omdat ze nog niet in de actieve fase zijn beland en te weinig pigment bevatten om vernietigd te worden met de laser. Bij de volgende behandeling is weer een andere 15% actief genoeg om vernietigd te worden. Daarom heeft u voor Laser ontharen meerdere behandelingen nodig.

 

De behandeling

Het is van belang dat u minimaal 6 weken voor de behandeling stopt met harsen of epileren. U mag het gebied wel scheren of een ontharingscrème gebruiken. Bij aanvang van de behandeling dient de huid 1 á 4 weken, niet in de zon te zijn geweest en moeten bruiningscrèmes worden vermeden.

De lichtbundels van de lasers worden door het pigment rond de haarwortel omgezet in warmte. Deze korte impuls van energie beschadigt de haarwortel. Ongeveer 1 à 3 weken na de laserbehandeling kan de haar met de haarwortel uitvallen. Eén sessie heeft effect op 10 - 30% van de actieve haren. Gemiddeld zijn 8 tot 10 behandelingen nodig om van de storende haren af te komen.

Het aantal behandelingen wordt bepaald door onder andere uw haar - huidskleur - haardikte en aantal haren per huidoppervlak.

Dit is bij elk persoon anders en wij zullen u hierin adviseren om het voor u gewenste resultaat te behalen. 

U komt iedere 6 weken terug voor een vervolg behandeling van het lichaam, op het gezicht hanteren wij een termijn van 4 weken tussen de behandelingen.

 

Contra-indicaties bij laser ontharen:

  • Fotosensibiliserende behandeling (Roaccutane, cortisone, antibioticum, enz.)
  • Herpes
  • Huidinfecties of -ziekten
  • Huidletsel
  • Tatoeage
  • Zwangerschap
  • Tijdens borstvoeding

 

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid gekoeld worden met aloe vera creme. Een aantal uur na de behandeling kan de behandelde huid branderig aanvoelen. Zelden verschijnen er blaasjes, die meestal na enkele dagen verdwijnen. Tot 48 uur na de behandeling dient u voorzichtig te zijn met de behandelde huid: niet te warm douchen, vermijd deodorant, bodylotion, make-up, scrubs, acné middeltjes en andere geparfumeerde producten.

Directe blootstelling aan zonlicht en/of zonnebank dient u ook 1 á 4 weken na de behandeling absoluut te vermijden. Gebruik minimaal een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50.

 

Wil jij meer informatie of een gratis intake gesprek? 

Neem dan contact met ons op, wij gaan ons uiterste best doen om al u vragen te beantwoorden!

 

Triple Wave Diode Ice Laser

 

Wij werken in de salon met de Triple Wave Diode Ice Laser

De Triple Wave is een van de meest geavanceerde laserdiode machines in zijn klasse. Waar de de meeste wat oudere laserapparaten voor ontharing enkel op 808 mm werken, werkt de Triple Wave maar liefst op 3 golflengtes. Hiermee is dit hypermoderne apparaat extra effectief voor vrijwel alle te behandelen huid - en haartypen. Dit doet het snel en nagenoeg pijnloos met de - 4 graden gekoelde icekop.